LBVSO zet zich in voor toegankelijk openbaar vervoer en Valys

Gepost op 30 oktober 2023

Wij hebben recent de oproep van “Wij staan op!” ontvangen om op te komen voor toegankelijk openbaar vervoer en Valys. Dit is een belangrijk onderwerp dat ons allemaal aangaat, en we willen graag onze stem toevoegen aan dit initiatief.

Onlangs heeft “Wij staan op!” een enquête gehouden om de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en Valys te onderzoeken. De resultaten van deze enquête zijn helaas niet verrassend, maar desondanks even pijnlijk. We hebben concrete gegevens die aantonen dat er verbeteringen nodig zijn en dat er actie ondernomen moet worden.

Van 30 oktober tot 10 november sluiten we ons aan bij de campagne van “Wij staan op!” om de aandacht te vestigen op de (on)toegankelijkheid van het openbaar vervoer en Valys. Samen met onze collega’s en medestanders willen we de bestaande problemen aan het licht brengen en mogelijke oplossingen delen. We willen vooral ruimte bieden aan mensen om hun eigen verhalen te delen en te laten zien hoe belangrijk toegankelijk openbaar vervoer en Valys zijn in ons dagelijks leven. Dit alles zal gebeuren onder de hashtag #ohneeOV!

Onze oproep aan alle leerlingen en hun families, medewerkers en partners in het speciaal onderwijs en uitgestroomde speciaal onderwijs leerlingen alsmede de thuiszitters, is om deel te nemen aan deze campagne. Laten we samen een krachtig signaal sturen dat we allemaal streven naar een toegankelijk Nederland, waarin iedereen de kans krijgt om volwaardig deel te nemen aan de samenleving.

Doe mee en deel je verhaal. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en ons inzetten voor een toegankelijker land voor ons allemaal.